Ανοιχτή Πρόσκληση

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους για συνεισφορά στο αποθετήριο.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Οι "Κρονίστες" είμαστε μια ομάδα ερευνητών που μελετά το εργοστάσιο «Κρόνος» της Ελευσίνας από το 2014. Προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ενημέρωση του κοινού (με ανοιχτές συζητήσεις και συμμετοχές σε συνέδρια) για αυτό το, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, εργοστασιακό συγκρότημα με σκοπό τη διάσωσή του.

Η ομάδα μας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ελεύθερο, ανοικτό, δημόσιο, ψηφιακό διαδικτυακό αποθετήριο για το εργοστάσιο «Κρόνος» στη διεύθυνση www.kronistes.gr. Δεδομένου του γεγονότος ότι το καταπληκτικό αυτό συγκρότημα κινδυνεύει με κατάρρευση και από επικείμενη οικοπεδοποίηση, φιλοδοξούμε το αποθετήριο αυτό να αποτελέσει μια συνεισφορά όλων μας στην ιστορία της Ελευσίνας και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το υπό δημιουργία αποθετήριο διαφοροποιείται στην οργάνωση από άλλα του είδους του, διότι σκόπιμη προσπάθειά μας είναι να παρέχουμε ένα περιβάλλον φιλικό στον τελικό του χρήστη.

Όλο το υλικό που αναφέρεται στον Κρόνο είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί δείχνει την εξέλιξη της κατάστασης του εργοστασίου από τη στιγμή που δημιουργήθηκε και έχει αξία τεκμηρίου για το αποθετήριο.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα το θεωρούσαμε μεγάλη μας τιμή και χαρά, αν μας κοινοποιούσατε και μας δίνατε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε το υλικό που έχετε πιθανώς συγκεντρώσει ή έχετε στη διάθεσή σας για τον Κρόνο (πχ: φωτογραφίες, κείμενα, ειδήσεις, δημοσιεύσεις, προφορικές μαρτυρίες κλπ.). Μπορείτε ήδη να δείτε δείγματα του πώς παραθέτουμε υλικό από άλλους δημιουργούς στο αποθετήριο.

Στο υπό δημιουργία αποθετήριο:

1. θα αναφέρεται ευκρινώς η πρωτότυπη πηγή (εσείς),

2. θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το υλικό σας, αν είναι ήδη ανεβασμένο στο διαδίκτυο,

3. θα αναφέρεται ότι το υλικό παρουσιάζεται με άδεια από εσάς, που παραμένετε ο αποκλειστικός κύριος των δικαιωμάτων του σχετικού υλικού.

Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτό το αίτημά μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ομάδα Κρονίστες